Diş Teli Çeşitleri

Diş teli tedavisi her biri kendi alanında uzmanlaşmış, bilgi ve deneyim sahibi ortodontistler tarafından en ileri tedavi teknikleri kullanılarak yapılmaktadır. Klinik ve laboratuvar çalışmaları sonucunda üretilen diş telleri, hastaların beklentilerini en üst düzeyde karşılar niteliklere sahiptir.

Diş teli tedavisi konusunda Bursa Diş Hekimleri arasın da yer alan Dr. M.Taha Yaşar’dan aldığımız bilgileri paylaşacağız sizinle.

Metal Braketler: daha çok çocukların kullanımına sunulan metal braketler, uygun fiyatları ve dayanıklı yapısıyla en fazla kullanılan diş teli çeşididir. Dişlerdeki çapraşıklıkları ve çenedeki sorunları çok büyük oranda düzeltmesi, ürünün tercih edilmesindeki en önemli unsurdur. Uzman ortodontistler tarafından oldukça kısa sürede takılarak hasta kullanımına sunulan metal braketler, dışardan fark edilir olduklarından dolayı genellikle çocuk bireylere uygulanmaktadır.

Lingual Braketler: Yetişkin ve estetik kaygıları olan bireylerin sıklıkla tercih ettiği lingual braketler, diğer diş tellerinin aksine, dişlerin arka yüzeylerine takılarak görünmez olurlar.  Oldukça kullanışlı olan bu tür diş telleri, metal braketlere göre daha pahalı olmasına rağmen, elde edilen sonuçlar sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Şeffaf Plaklar: Tel kullanılmadan diş tedavisinde kullanılan şeffaf plak takma yöntemi, ‘’ telsiz ortodonti’’ olarak bilinen bir tekniktir. Neredeyse ağızda hiç görünmeden kullanıma imkân sağlayan şeffaf plaklar, hastalara kolay ve estetik çözüm sağlaması sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Hasta tarafından kolayca takılıp çıkarılabilen şeffaf plaklar, dişleri yavaş ama kalıcı bir şekilde düzelmesine olanak sağlarlar. Doktor tarafından hastaya verilen seri halindeki plaklar, hasta tarafından 2 haftada bir değiştirilmek kaydıyla kullanılır. Gözle görülmesi çok zor olan şeffaf plaklar, daha çok yetişkinler ve estetik kaygı duyan hastalar tarafından kullanılmaktadır.

Porselen Braketler: Metal diş tellerine göre daha az görünür bir yapıda olması, porselen braketlerin sıklıkla tercih edilmesindeki en önemli sebeptir. Metal braketlere oranla çok daha hassas bir yapıda olmaları sebebiyle bakımlarına özen göstermek gerekir. Porselen braketler ‘’ şeffaf braket’’ olarak da bilinmektedir. Tedavi süresince daha estetik bir görünüm sergilemesi, özellikle yetişkin hastalar ve estetik kaygısı duyanların tercih etmesini sağlamaktadır.

Bursa diş teli tedavisi yaklaşık yarım saat gibi kısa bir süre içerisinde ve ağrısız, acısız bir şekilde yapılmaktadır. Diş teli takılmasını takip eden birkaç hafta uyum süreci yaşanmakla birlikte, teller tedavi sonlanana kadar herhangi bir sorun yaşanmadan kullanılabilmektedir. Tedavi bitiminde braketler tarafından diş üzerine iz bırakılması söz konusu değildir.

Tedavi bitiminde teller uzman hekim tarafından alınmakta, dişte kalan yapıştırıcı izleri özel solüsyonlar yardımıyla çıkarılmaktadır. Diş teli tedavisi, hastanın ortodontik sorunlarına göre farklı süreleri kapsayabilmektedir. Tedavi genel olarak 8 ile 30 ay arasında sürmekle birlikte, ortalama süre yaklaşık 18-24 aydır. Diş teli tedavisi süresince ağız ve diş bakımının aksatılmaması, tellerin doktor tarafından verilen talimatlar doğrultusunda kullanılması gerekir.

Published by DentBalat Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

DentBalat genç ve uzman hekimler tarafından 2018 yılında hizmete açılmıştır. DentBalat üst düzey fiziksel şartlarıyla Bursa'nın hak ettiği diş hekimliği hizmetini sunmayı amaçlamaktadır. DentBalat'ta hasta memnuniyeti ve uygun tedavi her zaman ön plana çıkmaktadır. Bu amaçla; hastalarımıza uygun en ideal tedaviler uzman hekimler tarafından uygulanmaktadır. - Implant Nedir?

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started